Vardagsmotion

Publicerat den Uppdaterat den

Nu är träningen i full gång på Gymmix. Det är även bra att tänka på något så enkelt som det vi gör i vardagen, kanske utan att tänka på det. Att minska sitt stillasittande och få mer vardagsmotion behöver inte vara komplicerat. Det finns många små saker i vardagen som kan göra skillnad i längden. Här kommer några bra tips på vardagsmotion:

Ta trapporna
Att ta trapporna istället för t.ex hissen är ett klassiskt tips. Man får upp flåset lite och du kan lita på att det märks resultat om du gör det här till en vana.

Cykla
Att ta cykeln istället för bilen kan vara ett bra sätt att få in motion i vardagen. Många tar bilen till arbetsplatser som ligger så nära att man egentligen skulle kunna cykla eller promenera till.

Lunchpromenad
Lunchen är ett utmärkt tillfälle att få 30 minuter rörelse. En lunchpromenad kan vara ett avbrott från stillasittandet och får igång både kropp och hjärna. Gör det ihop med dina arbetskamrater! Det är också bra att komma i kontakt med dagsljus.

Stå upp och jobba
Många jobbar på kontor där man är stillasittande under långa perioder. Att stå upp och jobba kan ge en mer varierad arbetsställning och minska stillasittandet. Kanske har du ett höjbart skrivbord, då är det bra att variera din arbetsställning.

Bensträckare
Korta bensträckare kan bidra till att du blir piggare. Varför inte gå och hämta en kopp kaffe eller ett glas vatten, eller ställ dig upp och sträck på kroppen.